RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Служив в ЗСУ і був фанатом Трампа: з'явилися дані про українця, який протаранив натовп в США

В американському місті Міннеаполіс (штат Міннесота), де тривають протести, що виникли через вбивство поліцією афроамериканця Джорджа Флойда, українець Богдан Вечірко за кермом багатотонної бензовоза в'їхав на великій швидкості в натовп демонстрантів. Як виявилося, раніше він служив в ЗСУ.

Як повідомляє Fox9, після інциденту його помістили у в'язницю округу Хеннепін.

"Богдан Вечірко затриманий за підозрою в нападі", - повідомили в управлінні шерифа.

Уточнюється, що протестувальники зуміли відбігти від вантажівки, яка летіла на них, жертв немає. Після того, як вантажівка проїхала крізь натовп, Вечірко зупинився, а до нього в кабіну почали залазити протестувальники.

За деякими даними, Богдан Вечірко родом з Вінницької області. Йому 35 років, він живе в півгодини їзди від Міннесоти. Українець працює на вантажну компанію як зовнішній підрядник. Мотиви його вчинку поки невідомі.

Американські ЗМІ пишуть, що Вечірко був шанувальником Трампа і відправляв "донати" на його передвиборчу кампанію. Крім того є скріншоти з соцмереж, де видно, що Богдан служив в українській армії.

Як повідомляв "Апостроф", на одному з масових протестів, що спалахнули в США через вбивство афроамериканця Джорджа Флойда при затриманнях поліцією,з'явилася людина в костюмі Бетмена. Його ефектний вихід потрапив на відео.