RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Принижували і били підлітків: на Прикарпатті розгорівся гучний скандал навколо "копів"

В Івано-Франківську поліцейські принижували підлітків, яких затримали на вулиці нібито за бійку.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Галка".

Інцидент стався 30 травня приблизно о 19:30. Поліцейські на вулиці помітили двох хлопців, які билися. Вони затримали їх і відвезли до відділку за порушення громадського порядку.

Однак хлопці заперечували вину. Вони підкреслили, що билися лише в жартівливій формі. Але копи спілкувалися з хлопцями, як зі злочинцями. Одному із затриманих вдалося записати на аудіо їхню розмову.

На записі чутно мати від правоохоронців і погрози підліткам, одному з яких всього 17 років. Також поліцейські били хлопців. Одного вдарили в груди, а другого - по обличчю. Крім того, їх змушували роздягтися до білизни, принижували за татуювання (питали, чи готові вони за них відповісти, і в майбутньому будуть відповідати за них "на зоні"), запитували, "під ким вони ходять". Поліцейські взяли у юнаків відбитки пальців, а тату сфотографували.

Хлопці відмовилися підписувати будь-які документи, які підготували поліцейські. Це дуже розлютило одного з "копів" і викликало чергову хвилю гніву і матів.

Батькові одного з хлопців подзвонили з поліції і повідомили про затримання. Він приїхав до відділку, але ще не знав про нецензурні вирази і тиск на його сина. Хоча чоловік також помітив зухвалу поведінку "копа", який навіть відмовився представлятися.

Папа підлітка передав аудіозапис непристойної розмови співробітників поліції з дітьми в прокуратуру. Зараз проводиться службове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Миколаєві співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в тортурах двом поліцейським.