RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Справа про $6 млн хабара: Burisma різко відповіла на випади на адресу компанії

Компанія Burisma Group не має жодного відношення до скандалу з хабарем в розмірі 6 млн доларів директору НАБУ Артему Ситнику і керівнику САП Назару Холодницькому.

Як повідомляє "Апостроф", відповідну заяву опубліковано на сайті компанії.

"Компанія Burisma Group і її керівництво не мають жодного відношення до повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і деяких ЗМІ про участь в неправомірних діях. Компанія працює виключно в рамках чинного законодавства, є одним з найбільших платників податків та відстоює інтереси енергонезалежності України", - йдеться в заяві.

У компанії підкреслили, що Микола Ілляшенко та Андрій Кіча, які фігурують у цій справі, не є співробітниками Burisma Group і не могли бути будь-ким уповноваженими на виконання якихось домовленостей.

Як повідомляв "Апостроф", за даними ЗМІ, до спроби дачі хабара був причетний перший заступник начальника головного управління Державної податкової служби в Києві Микола Ілляшенко і колишній директор з правових питань газодобувної компанії Burisma Андрій Кіча.

За словами екс-нардепа Сергія Лещенка, Кіча є представником екс-міністра охорони навколишнього середовища часів Віктора Януковича Миколи Злочевського. За даними журналіста Юрія Бутусова, хабар для керівництва НАБУ від імені Злочевського брав відомий позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.