RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Силовики прийшли з обшуками в "Укрзалізницю": фото і подробиці справи

Служба безпеки України викрила схему з розкрадання коштів в "Укрзалізниці", де організували закупку неякісних запчастин для потреб структури на понад 100 мільйонів гривень. В 5 регіональних підрозділах АТ "Укрзалізниця" та комерційних структурах проводяться санкціоновані обшуки.

Про це повідомила прес-служба СБУ 17 червня.

Оперативники спецслужби встановили, що оборудку організували представники комерційних структур за "підтримки" посадовців керівного складу "Укрзалізниці". Через високий рівень зносу рухомого складу та нестачу коштів на оновлення основних засобів, зловмисники налагодили постачання запчастин та обладнання неналежної якості, які до того ж були із явними ознаками попереднього використання.

Частина запчастин, за версією слідства, виготовлена в кустарний спосіб, частина - викрадена з вітчизняних підприємств залізничної галузі.

За висновками експертів, експлуатація такого обладнання на рухомому складі "Укрзалізниці" призводила до системного виходу його з ладу, виникнення надзвичайних подій та зривів перевезень.

Співробітники СБУ задокументували, що зловмисники встигли поставити бракованої продукції на понад 100 мільйонів гривень. Значна частина коштів привласнювалась фігурантами через фірми із ознаками фіктивності.

Наразі оперативники ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Управлінням СБУ в Сумській області та слідчими Нацполіції проводять у 5 регіонах України санкціоновані обшуки на структурних підрозділах АТ "Укрзалізниця" та комерційних структурах, виробничих і офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили командира українського бойового корабля при спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ