RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Запахом газу наповнювалося все: мешканці вказали на дивні моменти з вибухом будинку в Києві

Жителі багатоповерхового будинку по вулиці Соломії Крушельницької у Києві, де 21 червня стався смертельний вибух, вказали на дивні моменти, які передували трагедії.

Про це вони повідомили "Апострофу".

За словами мешканки однієї з квартир Оксани Ходуліч, напередодні вибуху у більшості людей у під'їзді зняли газові лічильники і замість них поставили заглушки-трубочки. Ймовірно, ця конструкція не відповідала правилам техніки безпеки.

"Я чула запах (газу, - "Апостроф"). Він був ванній і туалеті, йшов від вентиляції і на кухні. Я думала, що це так труїли тарганів, тому і запах. Але не могли так труїти тарганів, адже запах був кожен день і шафки на кухні постійно наповнювалися цим запахом", - розповіла інша мешканка будинку Тетяна Олексіївна.

Вона додала, що якщо в якійсь квартирі злітала ця заглушка, яку поставили замість лічильника, то газ йшов на повну потужність.

"Коли заглушку ставили мені, я попросила майстра, щоб він це місце намазав милом і включив газ, щоб перевірити пропускає чи ні. Якщо б не попросила, він би пішов. Але чи всі зробили так, як зробила я?" - уточнила жінка

Тетяна Олексіївна розповіла, що в квартирі, де був епіцентр вибуху, жила Людмила Яківна, яка вела дуже активне життя, займалася йогою, їздила до Індії, тому в версію про самогубство багато хто не вірить.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Був глухий, але дуже потужний вибух - мешканці будинку на Позняках давно чули запах газу.