RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Повені в Чернівецькій області завдали збитків на колосальну суму: озвучено цифри

За попередніми підрахунками масштабні повені у Чернівецькій області завдали збитків на 1 мільярд 50 мільйонів гривень.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє "Укрінформ".

За словам заступника голови Чернівецької ОДА Олексія Бойка, який очолює штаб із ліквідації наслідків негоди, підрахунки збитків ще тривають, оскільки в певних районах Буковини ще тримається вода і збитки населенню повністю не встановлені. Найбільше ж постраждали від негоди населені пункти та інфраструктура у Путильському, Вижницькому та Кіцманському районах.

"За попередніми даними, які вже обраховані, збитки від паводка складають 1 мільярд 50 мільйонів гривень", - сказав Бойко.

Серед зафіксованих збитків - пошкоджені і зруйновані мости, дамби, дороги місцевого і державного значення, також попередні дані збитків для місцевого населення.

"Практика показує, що навіть тоді, коли рівень річок спадає, вода відходить та ще більше руйнує інфраструктуру. Тому сума збитків може зростати", - додав чиновник.

Наразі представники органів місцевої влади здійснюють подворовий обхід та формують списки людей, яким буде виплачуватись компенсація за завдані стихією збитки. Чиновники обласної адміністрації обіцяють у максимально стислі строки почати виплачувати людям гроші.

Нагадаємо, жителі постраждалих населених пунктів Чернівецької області з жахом розповіли, як в області почалася повінь.

Детальніше про те що відбувається в затоплених повінню регіонах, читайте в матеріалі "Апострофа": Зараз страшніше, ніж було у 1991-му: хто зупинить бензопилу, яка нищить ліси в Карпатах.