RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

СБУ розкрила на військовому заводі схему чиновників на мільйони гривень: фото

Чиновників Державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод" викрили на мільйонних зловживаннях під час ремонту систем захисту для Збройних Сил України.м

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

У межах раніше розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України співробітники контррозвідки Служби безпеки України встановили, що навесні 2018 року посадовці державного підприємства уклали із Львівським науково-виробничим об`єднанням договір на технічне обслуговування та ремонт приладів радіаційної і хімічної розвідки. Вартість ремонту систем захисту становила 2,5 мільйона гривень.

"Ініційована СБУ перевірка засвідчила, що на бронетанковому заводі наявна вся необхідна матеріально-технічна база, яка дозволяє без задіяння сторонніх фірм здійснювати обслуговування і налаштування цієї військової техніки. У той же час львівське підприємство необґрунтовано залучило три фірми-субпідрядники, штучно завищивши вартість робіт на понад 60%", - йдеться в повідомленні.

В ході розслідування експерти виявили низку порушень технологій ремонту і тестування військових приладів., що могло призвести до передчасного виходу з ладу обладнання та ставило під загрозу життя і здоров`я військовослужбовців в умовах радіаційної та хімічної небезпеки.

Силовики провели сім санкціонованих обшуків на бронетанковому заводі та у львівській фірмі, у кількох військових представництвах у Києві, а також за місцями проживання учасників оборудки. Вилучено військову продукцію, договори, а також фінансову документацію, які доводять неправомірне завищення вартості ремонтних робіт.

Як повідомляв "Апостроф", 2 липня детективи НАБУ прийшли з обшуками по справі про заволодіння майном громади міста Одеса. Слідчі дії проводяться в службових приміщеннях і за місцем проживання причетних осібю