RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Літак не горів у повітрі: очевидець аварії Ан-26 під Харковом розкрив нові деталі катастрофи, відео

Харків'янин Ярослав Тарасов, який став свідком катастрофи Ан-26 під Чугуєвом, розповів про те, що відбувалося в той вечір.

Про це він повідомив "BBC News Україна".

Ярослав Тарасов побачив крах літака з вікна свого автомобіля, в якому їхав зі своєю дівчиною. У ніч катастрофи він був там до другої години ночі. Свідчив, допомагав з пошуками.

Він розповів, що літак летів дуже низько. При цьому було чути гул, ймовірно від того, що працював тільки один двигун.

"Таке гудіння може бути лише на останніх потужностях літака і на одному двигуні. Там їх два, в польоті він не горів. І я не впевнений, що він зачепився за щось крилом, він просто приземлився так на пузо", - говорить Тарасов.

Літак впав біля траси всього в декількох десятках метрів від його машини і майже відразу загорівся. Через якісь частки секунди з полум'я з'явилася людина, яка почала тікати від літака. Поруч з палаючим чоловіком зібралися люди, вони почали гасити його, це вдалося тільки за допомогою вогнегасника.

Як повідомляв "Апостроф", український військовий, полковник запасу, командувач Аеромобільних військ України в 1998-2005 роках Іван Якубець впевнений, що авіакатастрофа військового літака Ан-26 сталася з технічних причин .