RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Батько відмовився від кисню заради сина і помер: волонтер розповіла про катастрофу в українських лікарнях

В українських лікарнях серйозна проблема з киснем, який необхідний для лікування хворих з діагнозом коронавірус.

Про це повідомила в Facebook волонтер Дана Ярова.

Вона розповіла, що у її знайомого в районному центрі, батько і син потрапили в лікарню, де їм по 15 хвилин на добу давали кисень.

"Так ось батько відмовився від своїх 15 хвилин в день на користь сина. Батько помер, сина продовжують лікувати. Тільки от не знаю за померлого батька йому дають ще 15 хвилин кисню, або вже ні", - написала вона.

Вона також згадала ситуацію, при якій одна з пацієнток, яка потребувала кисню, так його і не дочекалася. Вона померла.

"Ось знаєте, мене в цьому місці про 15 хвилин, просто починає трусити. Хто не пережив ознаки задухи під час ковіду не зрозуміє. І я, начебто як спокійно до них ставилася і в мене був концентратор, але на підкірці все одно цей моторошний страх, що наступного разу ти можеш не вдихнути. я задихалася настільки, що не могла розмовляти. А тепер уявіть людину, яка задихається добу і їй на 15 хвилин дають подихати киснем", - пише вона.

У Київській обласній державній адміністрації заявили, що даний інцидент трапився не в м. Біла Церква, як написали деякі ЗМІ. Головний лікар медзакладу цю інформацію спростувала.

"У підпорядкованому мені медзакладі такого випадку не було", - повідомила Тетяна Дідич.

За офіційною інформацією департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації, на сьогодні в області з 2185 ліжок, відведених під коронавірусних пацієнтів, до кисню підключено 1355.

"На сьогодні, 18 листопада, заповненні 825 ліжок. Таким чином, вільними залишаються 530 ліжкок. Проблеми із забезпеченням киснем пацієнтів не існує", - запевнила Олена Єфіменко, директор ДОЗ КОДА.

Нагадаємо, що в українських лікарнях катастрофічно не вистачає сил і засобів для боротьби з епідемією коронавірусу.