RU  UA  EN

Четвер, 13 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.50
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 червня

Всі новини

У США назвали згубний для України сценарій Кремля щодо Донбасу

Росія може створити згубні для України умови повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів адьюнкт-професор університету Джона Хопкінса, колишній кореспондент Financial Times в Москві Девід Саттер.

На питання журналіста, чи є ймовірність, що Росія поверне Україні Донбас, він зазначив: "Це залежить від умов. Навколо цього було стільки пропаганди, і об'єктом цієї пропаганди були ті, хто живуть в даних районах. Поведінка місцевих жителів - це наслідок даної пропаганди".

На думку професора, росіяни хочуть зберегти ці райони в якості вогнищ напруженості і важеля тиску на Україну.

"Це було зроблено для того, щоб заважати їй розвиватися нормально і демократично, щоб змусити українців впроваджувати певну мілітаризацію. Я б не очікував, що вони просто так віддадуть регіон. А ті умови, які вони могли б створити для возз'єднання, були б, швидше за все, згубними для незалежності України. Це буде автономний регіон, який буде весь час працювати проти інтересів держави і населення. Я не бачу можливостей, щоб росіяни просто пішли з Донбасу і відновили територіальну цілісність", - сказав письменник.

Читайте на "Апострофі" повне інтерв'ю Девіда Саттера: Росія хоче зберегти Донбас для України з однією зрозумілою метою - письменник з США про Путіна.