RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Збиралася їхати додому з чоловіком-турком: нові деталі про українку, що загадково загинула в Італії

В італійському місті Лоді-Веккьо знайшли мертвою 52-річну українку з Чернівців Валентину Король. Вона пішла з дому, а через дві доби її тіло виявили на березі каналу. Жінка була одружена з турком і подумувала переїхати в Україну.

Про це розповідає "Обозреватель".

Кілька років тому українка переїхала жити до Італії, де працювала прибиральницею і доглядальницею. Незабаром Валентина познайомилася з уродженцем Туреччини, тоді ще 60-річним Мехметом Мермером і незабаром вийшла за нього заміж. До 47 років вона не мала ані сім'ї ані дітей. Пара відвідала батьківщину чоловіка, вони були цілком щасливі.

Однак два роки тому у Мехмета стався інсульт, який призвів до паралічу.

"Він взагалі був політичним біженцем з Туреччини. Багато років працював в Італії далекобійником. І інсульт його розбив, коли він був в дорозі. Добре, що його колеги помітили це. Вони привезли його Валі напівживого. Вона весь цей час його доглядала, піднімала на ноги", - розповіла родичка.

Після цього Валентина не змогла більше працювати - за місцевими законами, близький родич зобов'язаний доглядати за своїм хворим партнером. Тільки іноді вона брала підробіток, допомагаючи сусідам по господарству.

Жінка майже не знала італійської, і це дуже їй заважало. Багато місяців вона намагалася оформити пенсію по догляду за чоловіком - всього 500 євро, але це не вдалося. Між Валентиною і чоловіком, який дуже переймався через гроші, виникали сварки.

За словами сестри, 11 січня Валентина Король мала отримати "промесо" - громадянство в Італії. А також найближчим часом їй могли перерахувати гроші по догляду за чоловіком. Отримала вона їх чи ні - поки невідомо.

"Ми з нею говорили про те, що як тільки вона отримає "промесо", ми займаємося купівлею квартири для неї і чоловіка тут, в Чернівцях. Вона збиралася перевезти його сюди на реабілітацію, а заодно зайнятися своїм здоров'ям, тому що давно почувалася погано", - розповіла сестра.

З 8 січня Валентина перестала виходити на зв'язок. Сусіди спочатку знайшли її сумочку, а потім виявили її тіло в канаві.

"Куди вона пішла? Вона свою собаку залишила вдома, але без неї вона нікуди не ходила. І чоловіка вона не залишала. Це дуже дивно. І ніякої депресії у неї ніколи не було. Вона була жінка-свято, ніколи ні на що не скаржилася , завжди посміхалася", - зазначила родичка.

Поховають українку в Італії. Що буде з її хворим чоловіком, у якого крім неї в країні нікого немає, невідомо.

Як повідомляв "Апостроф", у Туреччині за загадкових обставин померла українська модель Христина Новіцька. Тіло дівчини виявили в орендованій віллі.