RU  UA

Смертельна пожежа в лікарні Запоріжжя: названа попередня причина трагедії

Імовірною причиною смертельної пожежі в інфекційній лікарні Запоріжжя стало загоряння медичного обладнання. Внаслідок трагедії загинули 3 пацієнти та лікар.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Загоряння сталося близько опівночі в реанімації обласної інфекційної лікарні. Там лежали майже 30 хворих на коронавірус. 12 пацієнтів були підключені до апаратів ШВЛ.

До палаючої п’ятиповерхової будівлі негайно під'їхали правоохоронці та понад 50 пожежників. Вогнеборці одночасно евакуювали людей і гасили полум’я.

Рятувальникам вдалося винести на вулицю 6 тяжкохворих людей. Їх відразу перевезли до інших лікарень. Ще двох медпрацівників госпіталізували з опіками та отруєнням чадним газом.

Не вдалося врятувати 4 людей. Рятувальники знайшли тіла трьох пацієнтів та 26-річної лікарки. Вона була на чергуванні.

На місці пожежі працює слідчо-оперативна група. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

"На даний час слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України - порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, які спричинили загибель людей. Санкція за статею передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років", - розповіла начальниця відділу комунікації ГУ Нацполіції в Запорізькій області Олена Лебединська в коментарі Апостроф TV.

Що стало причиною займання, з’ясовує спеціально створена комісія. На позачерговому засіданні комісії з техноекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій головний лікар медзакладу заявив, що попередньо пожежа почалася через загоряння медичного обладнання.

На місце трагедії вилетів очільник МОЗу Максим Степанов та перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

Відреагував на смертельну пожежу в лікарні й президент Володимир Зеленський. Він висловив глибокі співчуття і зазначив, що держава робитиме все можливе, щоб запобігти подібному в майбутньому.

5 лютого у Запорізькій області оголосили Днем жалоби.