RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"ПВК Семенченка": листування, аудіо розмов фігурантів і рішення суду

Служба безпеки України оприлюднила нові докази у справі про незаконний продаж військових товарів з Росії. В організації цієї схеми підозрюють екс-нардепа Семена Семенченка і "позаштатного агента НАБУ" Євгена Шевченка.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

25 березня, начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Олег Головаш дав прес-конференцію, на якій оприлюднив листування фігурантів справи в Telegram і аудіозапис розмов одного з організаторів схеми.

Зараз Євгену Шевченку, а також Андрію Рогозі (фігуранту низки кримінальних проваджень і журналістських розслідувань щодо корупційних схемах, пов'язаних з ГК "Укроборонпром") повідомлено про підозру за частиною 2 статті 333 Кримінального кодексу України.

"Встановлені Службою факти незаконного постачання зброї з РФ свідчать про відсутність у організаторів схеми будь-якого бажання зміцнити обороноздатність нашої держави. Йдеться виключно про приватні мотивах. Отримані дані повністю розвіюють міф, що окремі особи нібито допомагали державі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що учасники схеми закуповували клістрони, які використовуються для запуску ракет зенітно-ракетного комплексу С300 за ціною в 30 тисяч доларів, а продавали оборонним підприємствам - по 200 тисяч доларів.

Як написав у Facebook один з фігурантів справи, Євген Шевченко, суддя відмовила прокурорам в утриманні під вартою другого підозрюваного у справі - Ігоря Орленка, якому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Причина: слідчі і прокурори не представили в суді ніяких доказів його причетності до скоєння інкримінованих злочинів.

По першому підозрюваному, Олександру Новикову, суддя також відмовила прокурору в утриманні під вартою і відправила його під домашній арешт, так як ні ГПУ, ні СБУ не надали жодного доказу в скоєнні інкримінованих злочинів.

"Розгляд моєї справи перенесено на завтра на 14:00. Все буде добре", - пише він.

Як повідомляв "Апостроф", Олександру Новикову, який затриманий у справі про створення воєнізованого збройного формування колишнім народним депутатом України Семеном Семенченком і відомим активістом Євгеном Шевченком, співробітники СБУ сильно розбили обличчя під час затримання.