RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Австрії з ножем напали на підлітків з України: що відомо

У неділю, 28 березня, в австрійському місті Грац невідомі з ножем напали на двох українських підлітків 15 і 17 років. Брати через службу соціальних мереж для продажу одягу домовилися з незнайомцем про зустріч і хотіли продати одяг, але все закінчилося з фатальними наслідками.

Про це повідомляє видання Heute.

У Граці в неділю близько 16.15 двоє українських підлітків зустріли незнайомця, щоб продати йому одяг. Чоловік заманив обох у пішохідний підземний перехід під приводом примірки. Коли незнайомець приміряв куртку, від обох входів до підземного переходу до братів підійшли четверо-п’ятеро людей у масках. Один з них погрожуючи пістолетом 17-річному юнакові, почав вимагати у того гроші, цінності та одяг, який він приніс із собою.

Коли підлітки стали чинили опір, старшому брату зловмисники завдали ножове поранення у верхню частину тіла. Молодший брат прийшов йому на допомогу, в цей час зловмисники втекли в різні боки. Пораненого 17-річного юнака доставили до лікарні у Граці. Його молодший брат отримав незначні травми обличчя.

За словами консула України в Австрії Мирослави Зінкевич, справа про напад з ножем на українських підлітків перебуває на контролі поліції міста Грац, яка підозрює пограбування. Поліція розшукує злочинців, життю пораненого хлопця нічого не загрожує.

"Підключили до нашої справи також почесного консула в Сирії. Він залучений до цієї справи, контролює процес, а також на постійному зв’язку з лікарями, родиною і поліцією. Справа на контролі поліції. Пошук зловмисників триває. За словами поліції, це було пограбування. Свого роду підлітки щось між собою не поділили і вирішили це таким чином", повідомила Зінкевич у коментарі виданню "Сьогодні".

Як повідомляв "Апостроф", 15 січня в Парижі (Франція) по-звірячому побили 14-річного українця Юрія. У хлопчика зламані руки, ноги, ребра і ніс. Він переніс 6-годинну операцію на голові, а потім цілий тиждень лікарі тримали його в медичній комі.

Також стало відомо, що дев'ятьох хлопців, яких підозрюють у побитті українського підлітка Юрія, затримали у Франції. Всі затримані - члени однієї банди. Прокуратура Парижа вже пред'явила їм підозри в спробі вбивства.