RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Загострення на Донбасі: бойовики продовжують обстріли, загинув український військовий

У суботу, 3 квітня, під населеним пунктом Шуми на Горлівському напрямку, де раніше внаслідок мінометного удару російських окупантів загинули четверо українських військовослужбовців, на невідомому мінно-вибуховому пристрої підірвався військовослужбовець Об'єднаних сил. Він отримав поранення, несумісні з життям.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Операція об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Минулої доби було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Російські окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Піски, з мінометів 82-го калібру та ручних протитанкових гранатометів біля Гнутового, з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем поблизу населених пунктів Авдіївка, Широкине і Водяне.

3 квітня біля населеного пункту Шуми в Донецькій області на невідомому мінно-вибуховому пристрої підірвався український військовослужбовець Об'єднаних сил. Він отримав бойове травмування, несумісне з життям.

"Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 4 квітня, порушень режиму припинення вогню в районі проведення Операції Об’єднаних сил не зафіксовано.

Як повідомляв "Апостроф", 3 квітня, бойовики з ранку почали обстрілювати позиції українських військових в районі Донецького аеропорту.