RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

"Перемир'я" на Донбасі: загинув ще один боєць ЗСУ

Від початку поточної доби, станом на 7:00 8 квітня, на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано п'ять порушень режиму припинення вогню, загинув один український військовий.

Якщо ворог прийде на мою землю, я буду стріляти в нього всіма видами зброї, поки буду живий - Леонід Кравчук

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Штабу ООС.

Чотири обстріли бойовики здійснили по позиціях українських захисників і один - по цивільній інфраструктурі. Близько селищ Піски і Водяне, ворог відкривав вогонь з артилерійської установки 122-го калібру, мінометів 82-го калібру і стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям", - повідомили в Штабі.

Відзначається, що у відповідь на обстріли окупантів, ЗСУ відкривали вогонь.

За минулу добу, 7 квітня, російські найманці відкривали вогонь з мінометів 82-го і 120-го калібру неподалік селищ Піски і Дослідне. У населених пунктів Гнутове, Широкино, Талаковка і Водяне, ворог використовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

В результаті обстрілу один воїн ЗСУ отримав осколкове поранення. Йому оперативно надали медичну допомогу і доставили до лікувального закладу.

Як повідомляв "Апостроф", 6 квітня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців.