RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

На Закарпатті в дитсадку спалахнув мовний скандал - до проблеми підключився омбудсмен

У дитячий сад міста Виноградів (Закарпатська область) відмовилися прийняти дитину через нібито незнання його батьками угорської мови. До влади Закарпатської області звернулися з проханням перевірити інформацію.

Про це повідомляє прес-служба уповноважного щодо захисту державної мови Тараса Креміня.

Кремінь звернувся до Закарпатської ОДА з метою перевірити інформацію про можливу відмову прийняти в дитячий садок дитину через незнання її батьками угорського, а в разі підтвердження інформації вжити заходів.

"Я звернувся до керівництва Закарпаття невідкладно відреагувати на такий дивний випадок в рамках чинного законодавства України", - написав він.

Відзначено, що органи місцевого самоврядування вже сформували тимчасову комісію, яка вивчить ситуацію і повідомить про результати.

Нагадаємо, за словами батька дитини Сергія Волошина, вони з дружиною написали заяву, надали всі документи і поспілкувалися із завідувачкою садка. Чоловік зазначає, що йому відповідь про прийом дитини в дитячий садок повинні були надати в березні. Коли він вже сам прийшов в дитячий садок, йому повідомили, що вони не приймуть його дитину на навчання, тому що батьки не володіють угорською мовою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради, представник ОТЗЖ Геннадій Гуфмана відмовився розмовляти українською мовою і заговорив російською під час засідання.