RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Чернівцях жінка закопала своє немовля: подробиці трагедії

У Чернівцях правоохоронці розслідують ймовірне вбивство матір'ю новонародженої дитини. Кримінальне провадження відкрито за повідомленням самої жінки, яка звернулася до медичного закладу за допомогою після пологів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області.

10 травня поліцейські отримали повідомлення з пологового будинку про госпіталізацію 33-річної чернівчанки з післяпологовим ускладненням. Мешканка Чернівців звернулася до медиків за допомогою та розповіла, що внаслідок передчасних пологів народила вдома мертву дитину і закопала її на околиці обласного центру.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження для з’ясування всіх обставин події.

Правоохоронці провели огляд помешкання жінки, опитали її родичів і знайомих, а також саму породіллю. За словами жінки, в ніч з 5 на 6 травня у неї вдома відбулися передчасні пологи, під час яких народилася мертва дитина. Немовля вона на другий день вранці закопала неподалік Чернівців, але точне місце вказати не може. Свої дії породілля пояснила післяпологовим геморологічним шоковим станом.

"Слідчі Чернівецького районного управління поліції внесли відомості про цей випадок до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією статті 117 (Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Наразі правоохоронці перевіряють отриману інформацію, здійснюють комплекс слідчих і розшукових заходів для з’ясування всіх обставин події та місцезнаходження новонародженої дитини. У разі, якщо правоохоронці встановлять причетність жінки до загибелі немовляти, їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мешканка села Лютинськ (Рівненська область) самостійно народила вдома дитину і поклала її ще живою у морозильну камеру.