RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Теперь все понятно с делом Шеремета: в сети бурно обсуждают версию гибели в Киеве борца с Лукашенко

Блогер і журналіст Денис Казанський вважає, що смерть керівника "Білоруського будинку" Віталія Шишова, якого виявили повішеним у Києві, пролила світло на загибель російського, українського та білоруського журналіста Павла Шеремета.

Свою думку він опублікував в Twitter.

"В принципі, після вбивства глави "Білоруського будинку" в Україні Віталія Шишова, все остаточно стає зрозумілим і зі справою Шеремета", - написав Казанський.

Повідомлення блогера бурхливо коментують його передплатники, намагаючись здогадатися про те, що мається на увазі.

"Останній хто бачив Шеремета живим - Боцман! Він зустрічався з ним нібито для ширшого висвітлення діяльності Азова", - зазначає людина під ніком Пан Спанса.

"Це було зрозуміло тоді, коли вбили Шеремета тільки ніхто не бачив цього, потім знайшли, хто відповість за це - стрілочників. І зараз ніхто не побачить, хто винен і звідки ноги та руки", - пише Serg Sopot.

Варто зазначити, що згаданий Боцман - Сергій Коротких був громадянином Білорусі, в Україну переїхав під час початку подій на Майдані.

На сайті телеканалу "Белсат" є інформація, що після служби в білоруській армії в 1992-94 роках Коротких поступив на навчання в школу КДБ, але його вигнали. Також йдеться і про його дружбу з російським неонацистом "Тесак".

Крім цього, опозиційні білоруські ЗМІ звинувачували Сергія Коротких в роботі на спецслужби Білорусі. Зокрема, на їхню думку, він міг бути одним з бойовиків спецслужб, який розправлявся з активістами опозиції.

Відомий білоруський журналіст Денис Стаджі розповів "Апострофу", що у білоруської діаспори в Україні, вже є чітке розуміння, що вбивство Шишова - акція залякування напередодні 9 серпня - річниці початку Білоруської революції.

Читайте також матеріал "Апострофа": Рука Москви на білоруському сліді: кому вигідний новий поворот в "справі Шеремета"