RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Рятувальники знайшли 6-річну дитину на Говерлі: подробиці операції та відео

Група волонтерів знайшла 6-річного Олексія Стефанціва, який заблукав 14 серпня на горі Говерла поблизу смт Ворохта. Це сталося в неділю, 15 серпня, о 19:27 на маршруті в бік гори Кукул. Стан хлопчика задовільний.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Батьки вже змогли поспілкуватися зі знайденою дитиною:

Як стало відомо, одна з пошукових груп по радіозв'язку повідомила, що знайшла дитину. За попередньою інформацією, це саме Олексій Стефанців. Але зараз інформацію ще перевіряють. Знайшли дитину на горі Велика Космецтка, розташованій на відстані більш як 2 км від місця зникнення хлопчика. Це на кордоні із Закарпаттям. Зараз хлопчика спускають. Дорослий зможе подолати цю відстань за півтори години, з виснаженим дитиною це станеться пізніше.

У пошукових роботах були задіяні близько 245 осіб, 25 од. техніки, семеро собак і квадрокоптер.

У пошуках брали участь співробітники ДСНС, Нацполіціі, Нацгвардії, Збройних Сил, волонтери та працівники Карпатського національного природного парку. Вони були розбиті на сім груп, які прочісували кожна свій сектор.

У ніч на 15 серпня температура повітря в цій місцевості впала до 12 градусів умовного тепла. Зате, на щастя, не було дощу.

Нагадаємо, раніше батьки дитини пояснили обставини інциденту. За словами матері хлопчика - Мар'яни Стефанців, на Говерлу йшли її сестра з чоловіком, мамою і двома дітьми Мар'яни, а також сином сестри.

"Було дуже багато людей. Одні піднімалися, інші - спускалися. Загубитися серед людей було легше, аніж просто в лісі. Мама кликала Олексійка, час від часу він повертався, а потім втік вперед, хотів наздогнати старшого брата. А вже в якийсь момент вона його не побачила", - розповіла мама хлопчика.