RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

Всі новини

У Києві силовики перекрили канал постачання фальшивої валюти: в спецоперації брали участь 100 осіб, фото і відео

Поліцейські викрили злочинне угруповання у складі 10 вихідців із Закавказзя та Азії, які переправляли фальшиві долари в Україну через АР Крим з Туреччини.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

У своїй діяльності фігуранти активно використовували інтернет. Так, вони приймали замовлення на поставку фальшивих грошей в одному з месенджерів, а оплату отримували, зокрема, на електронні гаманці.

"Товар" відправляли поштою і віддавали при особистих зустрічах. Вартість фальшивих грошових коштів становила від 50 до 60 відсотків номіналу.

Поліцейські вилучили понад 30 тисяч підроблених доларів США. Також встановили, що злочинці збиралися переправити в Україну фальшивки загальним номіналом в мільйон доларів США.

У спецоперації брали участь понад 100 правоохоронців, в тому числі бійці КОРДу і ТОРу. Було проведено 14 обшуків в Києві, Харкові, Маріуполі та Кривому Розі. Вилучено підроблені гроші, засоби зв'язку та автотранспорт.

Затримано 7 осіб, яким загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що шахраї "розвели" киянина на 750 тисяч гривень, підсунувши йому фальшиві гроші в нелегальному пункті обміну валют.