RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ФСБ знову звинуватила українську розвідку в організації "диверсії" в Криму

Вибух газопроводу в окупованому Роcією в серпні 2021 року нібито був організований української розвідкою.

Про це з посиланням на центр громадських зв'язків ФСБ повідомляє РІА "Новости".

За даними окупантів, "диверсію" було організовано територіальним підрозділом Головного управління розвідки МО України в Херсоні - так званою оперативною службою "Таврія" за участю Меджлісу кримськотатарського народу.

4 вересня ФСБ затримала місцевих жителів: нібито "посередника" - заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова, а також Асана і Азіза Ахтемова, яких окупанти назвали "виконавцями" диверсії.

У незаконному "МВС Криму" повідомляли, що невідомі 23 серпня пошкодили газопровід в гірській частині регіону, який використовується для постачання села Перевальне і військової частини. Роботу газопроводу відновили на наступний день. Напередодні суд заарештував чотирьох підозрюваних в диверсії.

Нагадаємо, кремлівські спецслужби створюють Україні образ "терористичної держави". В окупованому Криму ФСБ періодично затримує "українських шпигунів і диверсантів". Гучний епізод - незаконний арешт журналіста "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка, у якого в автомобілі чекісти нібито знайшли бойову гранату.