RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вибухова хвиля була дуже сильна: з'явилися нові подробиці смертельної НП в Карпатах

У ЗМІ з'явилася нова інформація про вибух в Карпатах, в результаті якого загинули двоє туристів і ще декілька отримали травми різного ступеня тяжкості.

Про це розповіла в ефірі "ТСН.Ранок" кореспондентка ТСН Алла Пасс.

Нагадаємо, що інцидент стався ввечері 15 вересня. Група туристів з 12 жителів Коломийського району, зупинилася для ночівлі в долині "Під Берді" неподалік від села Вороненко Надвірнянського району. Вони розвели багаття і спокійно грілися біля нього, щонайменше, протягом п'яти годин. Періодично ходили в ліс, щоб поповнювати запаси дров. Після одного з таких походів за "паливом" якраз і трапився вибух.

На даний момент його причина ще невідома. Один з постраждалих розповів, що вибухова хвиля була настільки сильна, що буквально розкидала всіх в сторони. Деякі при цьому навіть знепритомніли, а коли прокинулися, то відразу ж викликали рятувальників.

В результаті вибуху двоє людей померли на місці. Зараз про них відомо тільки те, що це двоє чоловіків 29 і 36-річного віку. Ще чотири жінки отримали травми. Зараз вони перебувають у відділенні екстреної медичної допомоги та медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

Місцеві жителі розповіли рятувальникам, що на цій долині вже неодноразово знаходили гранати, снаряди, міни та інші боєприпаси часів Другої світової війни. Не виключено, що саме це стало причиною того, що сталося (на місці кострища був боєприпас, або ж його випадково кинули в багаття разом з хмизом), але остаточні висновки будуть зроблені після ретельної експертизи.

Раніше ми також повідомляли про те, як якийсь час назад в Київській області прогримів вибух на заводі, в результаті якого постраждало багато людей.