RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Вбивство студентки Дарини Косенок: по підозрюваному ухвалили важливе рішення

Бойфренда 19-річної львівської студентки Дар'ї Косенок Нестора Литвинчука, підозрюваного в її звірячому вбивстві, яке сталося в кінці березня, визнали психічно хворим.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на в. о. заступника керівника Галицької окружної прокуратури Романа Поповича.

За його словами, експерти вважають, що підозрюваний страждає тимчасовим хворобливим розладом психічної діяльності у формі поліморфного психотичного розладу і не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

"Чи був підозрюваний хворим в момент скоєння злочину або його психіка була порушена після події, - це поки невідомо. Це експерти зможуть встановити, лише коли він буде в лікарні. Тому ми клопочемо про примусове лікування, щоб провести додаткову експертизу", - сказав Попович.

Після затримання Литвинчуку обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Зараз він знаходиться в обласній психіатричній лікарні.

Нагадаємо, 30 березня, в орендованій квартирі одного з будинків на вулиці Личаківській у Львові, було виявлено тіло 19-річної студентки Дарини Косенок з ознаками насильницької смерті. На тілі загиблої правоохоронці виявили множинні колото-різані рани, які й стали причиною смерті.

Підозрюваного затримали в хостелі міста Східниця Львівської області. Він зізнався в скоєному і пояснив, що у них виник конфлікт через ревнощі, тому він схопив ніж і завдав кілька ударів дівчині.