RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Замах на Шефіра: Зеленський звернув увагу на кілька цікавих деталей, відео

Причиною замаху на Сергія Шефіра, який відбувся в середу, 22 вересня, є прагнення влади до реальних змін в Україні.

Про це Володимир Зеленський розповів в ексклюзивному коментарі телеканалу "Дім".

Президент звернув увагу на те, що риторика деяких народних депутатів і українських засобів масової інформації збіглася з наративами російських пропагандистів, які розкручували версію, що причиною замаху послужила ситуація всередині команди.

"Дуже цікаво, коли збігається деяка риторика з російської сторони та деяких українських ЗМІ, і деяких людей, які присутні серед депутатського корпусу Верховної Ради України. Мені здається, що такий аналіз допоможе і журналістам, і суспільству, і правоохоронним органам", - сказав глава держави. На його думку, реакція на напад була дуже швидкою і відпрацьованої.

Зеленський зазначив, що такі дії щодо близьких до президента людей не робилися "навіть в дуже складний час після 2014 року", а значить вони є відповіддю на бажання влади проводити зміни в країні.

За словами президента, така реакція вказує на правильність обраного напрямку.

"Це говорить про те, що якщо раніше все контролювалося різними групами, то сьогодні з рук це йде. І тому я вважаю, що це одна з найбільш вірогідних версій того, що сталося", - підсумував Зеленський.

Раніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що метою обстрілу автомобіля, в якому їхав перший помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір, було не залякування, а саме вбивство.