RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Замах на Шефіра: в МВС розкрили цікаві подробиці про кулі

У МВС розкрили нові цікаві подробиці про замах на першого заступника Зеленського Сергія Шефіра.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

За його словами, відстріляні гільзи, залишені зловмисниками, знайшли ще вчора. Калібр боєприпасів - 7,62 на 39 мм. На думку експертної служби МВС, "такі не часто зустрінеш".

Справа в тому, що гільзи ці зроблені в Угорщині, але сам патрон могли перезібрати в Німеччині. Зловмисники купували старі угорські патрони, міняли пороховий заряд, заново вставляли кулі і заново ставили маркування, як у цивільного боєприпасу.

За словами Шевченка, експерти ще вивчають ці докази і надалі розкажуть про них більш детально. Їм ще належить отримати і вивчити кулі, які дістали з тіла пораненого водія. При цьому також є ймовірність того, що в колесі автомобіля залишилася ще одна або декілька куль.

"Тобто детальна балістична експертиза ще попереду. Але вже зараз очевидно, що боєприпаси обрані злочинцем прості і досить дешеві. Тобто це був хоч і не снайперський вогонь, але реальний замах, а не інсценування", - переконаний Шевченко.

Також він додав, що стрілець вибрав собі місце для ведення вогню професійно. Воно дозволяло ідентифікувати ціль ще здалеку і при цьому підготуватися до стрільби.

"Допитані свідки - грибники, які були неподалік, і пасажири авто, яке їхало за машиною Шефіра. Їхні свідчення про характер звуку стрільби - досить схожі. Вилучено на дослідження і гілки, зламані, ймовірно, самим стрільцем при підготовці сектора обстрілу. Сьогодні поліція і Нацгвардія продовжать ретельні пошуки в досить великому лісовому масиві. Шукати будуть все. Можливо, там залишено злочинцем і знаряддя злочину. А може і ні", - резюмував Шевченко.

Раніше ми також повідомляли про те, що Зеленський звернув увагу на кілька цікавих деталей в замаху на Шефіра.