RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Вибивали неіснуючий борг: під Одесою затримали кримінального авторитета, фото

У місті Чорноморськ Одеської області підприємниця звернулася до так званого "смотрящого" за допомогою в "вибиванні" боргу. Його із спільником затримали ще у травні, а 12 листопада повідомили про підозру і жінці, яка вдалася до допомоги "кримінальних авторитетів".

Про це повідомляє поліція області.

Справу розкрили та затримали підозрюваних оперативники управління стратегічних розслідувань на Одещині. Встановлено, що підприємниця звернулася до кримінального авторитету, щоб він допоміг їй повернути гроші, які вона раніше дала в борг. Вона позичила 2 500 доларів, частину їй повернули і залишилися винні ще 800 доларів. Проте жінка вимагала іншу суму – 1450 доларів. Почувши відмову, вона і вирішила вдатися до допомоги криміналітету.


"Авторитет" із спільником, який також пов'язаний із кримінальним світом, погрозами "вибивали" борг. У травні їх було затримано при отриманні коштів від потерпілого. Їм повідомили про підозри. Рішенням суду обох чоловіків узяли під варту без права внесення застави.

Окрім здирництва,"смотрящому" за містом також інкримінують встановлення або розповсюдження злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України).

У п'ятницю, 12 листопада, підприємниці, яка звернулася за допомогу до представників криміналітету, повідомили про підозру за ч. 1 ст. 255-3 та ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Жінці може загрожувати від трьох до семи років ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні в харківському готелі "Kharkiv Palace" затримали групу здирників, які вимагали у підприємця з селища Панютіно 700 тисяч доларів.