RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Блокада" мігрантами КПП на польсько-білоруському кордоні: фото, відео та останні подробиці

На польсько-білоруському кордоні у понеділок, 15 листопада, зібралося кілька тисяч мігрантів. У другій половині дня вони розбили біля КПП наметовий табір. Не обійшлося сьогодні і без спроби прориву кордону.

Апостроф розповідає останні подробиці.

Представник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарін показав, що відбувається в таборі мігрантів на прикордонному переході Брузги.


Табір виник під керівництвом та наглядом білоруських силовиків.

У поліції заявили, що кілька сотень людей намагалися прорватися і перейти кордон. Камінням кидалися до поліцейських, прикордонників та солдатів. Польські силовики відбили атаку мігрантів.

Що кажуть політики

Канцлер Німеччини Ангел Меркель провела телефонну розмову з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, в якій обговорювалося становище мігрантів на білорусько-польському, білорусько-литовському та білорусько-латвійському кордоні, а також методи та можливості розв'язання кризи з метою запобігання ескалації.

Екс-президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що Польща могла б дозволити жінкам, дітям, хворим та літнім людям подавати прохання про надання притулку або пропонувати відправити їх назад до країн походження.

"Литва використала набагато ширший спектр методів поводження з мігрантами. Наприклад, вони купували у мігрантів декларації про те, що, якщо їм дадуть гроші, вони повернуться до своєї країни походження ", - сказав політик.

Глава норвезького МЗС Аннікен Хюйтфельдт заявила, що Норвегія підтримує санкції проти Білорусі.

" Ми не хочемо, щоб рух мігрантів продовжувався. Багато людей, які прагнуть кращого життя, наражаються на небезпеку та цинічну експлуатацію з боку людей, за яких вони розплачуються ", - сказала дипломат.

За її словами, кілька інших країн, таких як Велика Британія, Канада та США, також підтримують санкції.

На підставі поправки до закону про охорону державного кордону, уряд Польщі зможе запровадити тимчасову заборону на пересування у прикордонній зоні, а місцеві керівники прикордонної служби – заборонити журналістам в'їзд до неї.

Читайте також на "Апострофі" - "Реверс" мігрантів: як Лукашенко може допомогти Путіну .