RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Мігранти прибувають і палять багаття: свіжі фото та відео з КПП на кордоні Білорусі з Польщею

Мігранти продовжують прибувати на кордон Польщі і Республіки Білорусь. Вони ставлять намети біля КПП Брузги-Кузня, палять багаття і гріються, як можуть.

Тим часом польська поліція заявляє про повну готовність до будь-яких можливих сценаріїв подальшого розвитку подій, повідомляє прес-служба поліції Підляського воєводства.

Як повідомляє прес-служба Польської поліції, силовики білоруського режиму стежать за тим, щоб мігранти не могли повернутись углиб Білорусі. Така можливість не надається навіть тим, хто хоче повернутися до Мінська і відлетіти до своєї країни.

За даними польської прикордонної служби, на пункті пропуску Брузги зібралося близько 3500 мігрантів. Вони ставлять намети та розпалюють багаття. Здається, приходить дедалі більше людей. Вони застрягли там, не можуть рухатися нікуди.

Повний контекст того, що відбувається у Кузниці-Брузги, видно на відео-ролику, знятому з борту вертольота. На блокпосту можна побачити велику юрбу, поруч вогнища, що горять, і дрібніші групи мігрантів. Також видно припарковану білоруську військову техніку, а трохи далі - покинутий табір.

З висоти пташиного польоту пункт пропуску Брузги виглядає так:

Раніше ми також повідомляли про те, що для Білорусі та Росії вигадали покарання через ситуацію з мігрантами.