RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Було лише 22 роки: названо ім'я загиблого на Донбасі українського військового

На Донбасі внаслідок снайперського вогню загинув 22-річний боєць ЗСУ Валерій Геровкін.

Про це пише Обозреватель.

Загиблий військовослужбовець Валерій Геровкін був уродженцем Краматорська. Він був сином пастора – хлопець зважився на першу ротацію на Донбас, аби захищати рідну Україну.

22-річний військовослужбовець 93-го ОМБр "Холодний Яр" загинув 1 грудня в районі Новотроїцького після пострілу снайпера. Побратими розповідають, що російсько-окупаційні війська почали обстрілювати позиції ЗСУ біля Новотроїцького, а Геровкін із гранатомета мав придушити вогневу активність ворога.

Коли 22-річний Валерій прийшов на позиції ЗСУ – ворожий снайпер вистрілив у військовослужбовця та вбив його. 4 грудня у Краматорську пройде церемонія прощання із загиблим бійцем.

За словами друга сім'ї, Валерій підписав контракт у 21-річному віці та усвідомлено вирушив на фронт.

"Його батько пояснював йому, що життя в наших реаліях - це теж ризик, всяке може статися. Але на фронті ризик у рази вищий. Він відповідав батькові, що він чудово розуміє, що може бути поранений і навіть убитий. Він усвідомлено йшов на службу", – розповідає пастор, який товаришує із сім'єю загиблого військовослужбовця.

У Валерія Геровкіна залишилася дівчина Олександра, з якою вони зустрічалися чотири роки. Молода пара познайомилася під час зборів у церкві.

За день до загибелі на фронті 22-річний боєць ЗСУ дав своє останнє інтерв'ю.

Раніше публікували поіменний список Героїв, загиблих на Донбасі в листопаді 2021 року.