RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Житомирі загадково загинули студенти – тіла знайшли на дні озера: фото та відео

У Житомирі у технічній водоймі потонули двоє студентів Аграрного коледжу. Їхні тіла виявили водолази 6 грудня.

Про це розповідається у сюжеті телеканалу СК1.

Напередодні ввечері студенти пішли гуляти та не повернулися.

"Я прийшла без 20 вісім і мені чергова доповіла, що вони не ночували, але ви знаєте, я нічого поганого не подумала, хлопці ходять до дівчат", - розповіла завідувачка гуртожитку Ольга Морожишенко.

Коли хлопці не з'явилися на заняттях, їх почали розшукувати. Їхній друг, дивлячись у вікно, яке виходить на технічне водоймище, помітив речі хлопців.

"Одразу з хлопцями побігли туди дивитися, прибігаємо, а там їхні речі: куртки дві, рюкзак лежав. Я вже зрозумів, що їх немає. Лід був зламаний, сліди по льоду, хтось ходив ", - розповів він.

У коледжі схиляються до думки, що стався нещасний випадок: один з хлопців ходив по льду, він проломився і хлопчик почав тонути, а друг спробував врятувати його, але теж пішов під воду.

При цьому залишається загадкою, навіщо студенти пішли на водойму, територія якої обгороджена парканом та сіткою.

"Територія там закрита, зайти можна нормально лише з боку теплиці, там уночі все закривається на замок. Як туди можна було потрапити, і чому вони туди пішли ", - розмірковує вихователь гуртожитку.

За словами друзів та викладачів, хлопці добре вчилися, отримували стипендію, самі заробляли та були душею компанії.За фактом загибелі студентів розпочато кримінальне провадження. Експертиза вже встановила, що причиною смерті стало потоплення. Ані алкоголю, ані наркотиків у крові загиблих не виявлено.Як писав "Апостроф", на початку листопада був знайдений мертвим заступник директора Львівського історичного музеюЮрій Силецький. Напередодні він поїхав із дому і не повернувся.