RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Під Херсоном діти провалилися під кригу: історія неймовірного порятунку

У Херсонській області троє дітей провалилися під лід під час прогулянки. Вони хотіли перевірити міцність льоду на Дніпрі. Їх врятував один з охоронців яхт-клубу по сусідству та небайдужі перехожі.

Про це повідомляється в сюжеті телеканалу "1+1".

Постраждалими виявилися 11-річна Мирослава та її два брати. 9-річний Євген зміг вибратися самостійно та побіг із криками по допомогу до своєї бабусі. І поки вона викликала рятувальників, охоронці яхт-клубу почули крики дітей у річці та побігли їх рятувати.

Одна із постраждалих дітей 11-річна Мирослава з її бабусею Фото: tsn.ua

Так, за 10 метрів від берега 42-річний охоронець Василь Карнаухов обкрутив себе мотузкою і кинувся рятувати спочатку Мирославу, а потім її брата, якого діставали вже непритомним. Охоронцю допомагали небайдужі перехожі.

"Узяли мотузку, витягли спочатку дівчинку, лід провалився піді мною, хлопчика став діставати вже без свідомості", - сказав охоронець, який захворів після порятунку у крижаній воді.

Василь Карнаухов, який врятував дітей з-під льоду Фото: tsn.ua

Рятувальники під'їхали вчасно, вони відкачали 8-річного Давида, який уже не мав пульсу. Рятувальники повідомили, що у роті у дитини була крига. Наразі хлопчик перебуває у стані середньої тяжкості у лікарні. Давид має хронічні захворювання легень, що посилює його стан.

Рятувальники хочуть номінувати Василя Карнаухова, який урятував двох дітей, на премію "Герой-рятівник року".

Сліди порятунку дітей на Дніпрі Фото: tsn.ua

"Апостроф" писав, у Голосіївському районі Києва чоловік провалився під лід і не зумів самостійно вибратися. Водолази витягли тіло у вівторок, 1 лютого.