RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

ГБР завело справу за смертельною ДТП з машиною Ярославського: названо причину

ДБР порушило кримінальне провадження щодо резонансної ДТП за участі автомобіля з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

У середу, 9 лютого, близько 23 години на трасі "Київ-Харків-Довжанський" у Харківській області унаслідок наїзду загинув чоловік. На місці ДТП було знайдено автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського, сам водій покинув місце події.

Однак зранку наступного дня до поліції звернувся водій підприємства, що належить відомому в регіоні бізнесмену. Він стверджував, що був за кермом авто, що збило пішохода. Проте, згодом з’ясувалося, що під час ДТП він перебував в іншому місці.

У зв’язку з цим порушено кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи ДТП. Досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 ККУ).

Директор ДБР Олексій Сухачов наголосив, що Бюро негайно відреагувало на спроби фальсифікації резонансного кримінального провадження.

“Усі без виключення розслідування мають здійснюватися об’єктивно і неупереджено, не зважаючи ні на прізвища, ні на гроші, ні на попередні здобутки чи посади. Бюро завжди діяло, керуючись принципами верховенства права і не "призначало" винних, навіть через суспільний тиск”, - заявив він.

Сухачов додав, що ДБР націлена на пошук справжніх винуватців: “Можу запевнити – всі провадження будуть ретельно розслідувані і справжні винуватці будуть притягнуті до відповідальності”.

Раніше ми писали, що у справі ДТП з кортежем Ярославського відкрилися моторошні подробиці.