RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Дніпрі напали на відомого журналіста: фото та відео

У Дніпрі невідомі напали на журналіста видання "Українська правда" Михайла Ткача.

Про це повідомляє команда "УП".

Інцидент стався біля VIP-терміналу аеропорту "Дніпропетровськ". За словами журналіста, до знімальної групи підійшли невідомі та вимагали припинити зйомки та видалити записи.

"Погрожуючи ножем у оператора (Ярослав Бондаренко – "Апостроф") забрали телефон і вимагали пароль від телефону, щоб видалити відео", - пише Ткач на своїй сторінці у Facebook. Після того, як оператор відмовився виконати вимоги невідомих, один чоловік почав заламувати йому руки.

Окрім фото, у мережі з'явилося відео, зняте журналістами. Нападники відмовилися представлятися, а поліцейські не робили жодних дій. За даними "Української правди", нападниками виявилися співробітники аеропорту.

Пізніше в управлінні Національної поліції України заявили про порушення провадження відразу за декількома статтями Кримінального кодексу: ст. 171 (Перешкода професійній діяльності журналістів) та ст. 345-1 (Загрози чи насильство щодо журналістів). Про це повідомляє прес-служба обласної поліції у Facebook.

Раніше ми повідомляли, що Управління державної охорони України звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів-розслідувачів над держрезиденцією "Синьогора" у селі Гута Івано-Франківської області.