RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Донбасі через обстріл бойовиків спалахнула пожежа на ТЕС: відео

У понеділок, 21 лютого, бойовики обстріляли смт Врубівка та місто Щастя, через що робота на Луганській теплоелектростанції зупинилася. Тоді бойовики обстріляли ТЕС із 82 та 120 мм мінометів. Наразі обстріл стався знову, на станції спалахнула пожежа.

Про це повідомляє ДСНС України на Facebook-сторінці.

Повідомляється, що у вівторок, 22 лютого о 12:34 внаслідок обстрілів з тимчасово непідконтрольної території, сталося влучання снаряду в трансформатор на території ТЕС з подальшим загоранням, розливом мастила та перекиданням вогню на сусідній трансформатор. Гасити пожежу трансформаторів виїхали 12 одиниць техніки.

Нагадаємо, унаслідок обстрілу Врубіки та Щастя міста залишились без електрики та газу. У Врубівці було пошкоджено газопровід – 200 споживачів без газопостачання. Люди перебувають у бомбосховищах. Було пошкоджено також житлові будинки.

Щастя внаслідок обстрілу бойовиків залишилося без води, тепла та світла. Російські найманці здійснили чотири прямі попадання у водозабір. Також були обстріли в районі РЕМ, співробітники залишили свої робочі місця у зв'язку із прямою загрозою життю. Також розбито колектор тепломережі в районі кпп ТЕС, теплозабезпечення припинено. Перебито лінію 110 кВ.

Також, "Апостроф" повідомляв, що бойовики під Луганськом обстріляли позиції "білих касок".