RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Спекулянтів прирівнюють до мародерів: влада жорстко попередила торгашів

Влада України в умовах воєнного часу прирівняла спекулянтів до мародерів і встановила державне регулювання цін на низку продуктів першої необхідності.

Про це повідомляє Telegram Vesti.

Міністр аграрної політики України Роман Лященко заявив, що держрегулювання встановлюється на ціни із мінімальною націнкою на продукти харчування базового пакету. Йдеться про молоко і молочні продукти, а також про м'ясо, яйця, хліб і крупи.

До вирішення логістичних питань вже залучено військово-цивільні адміністрації, територіальну оборону, а також органи влади на місцях. Крім того, Лященко зазначив, що влада налагодила роботу торгових мереж, робила "зелений коридор" на митниці для постачання продовольства та забезпечила відкриття критичного імпорту продовольства.

"Ми завантажили всі підприємства. За 10 днів буде забезпечено фінансування щодо передоплати всіх виробництв соціально значущих продуктів, що не знаходяться в зоні бойових дій", - зазначив міністр. Він також додав, що в Україну рухаються понад 300 гуманітарних ешелонів за допомогою, а в ряді регіонів країни відкрито доступ для гуманітарної допомоги - це також зроблено в Польщі, Угорщині та Румунії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мер міста Охтирка Павло Кузьменко опублікував відеозвернення у Facebook, у якому попередив про жорстке покарання за мародерство.