RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Російські фашисти продовжують вбивати українських дітей: омбудсмен назвала шокуючі цифри

З початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 38 дітей і постраждала 71 дитина.

Про це уповноважений із прав людини Людмила Денісова повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Вона уточнила, що ці дані не є остаточними, оскільки встановити точну інформацію про кількість убитих і поранених жителів Маріуполя Донецької області та міста Ірпінь на Київщині поки що неможливо.

Денисова повідомила, що за останню добу внаслідок обстрілу російських окупантів у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик.

У Бучі під Києвом двоє тяжко поранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу.

На виїзді з Ірпеня Київської області російські фашисти обстріляли цивільних при спробі евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, у тому числі двоє дітей, ще одна людина у тяжкому стані через поранення.

Хлопчик, який народився в Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії, на яку захворів під час багатоденного перебування в бомбосховищі в Харкові.

Внаслідок повітряної атаки ворога на Білу Церкву ракетними ударами пошкоджено 15 приватних будинків, де перебували літні люди та діти. Число жертв поки що невідоме.

У напрямку Гостомель – Буча – Ірпінь у укриттях знаходиться до 70 малюків, є поранені. Лікарів та волонтерів війська агресора до дітей не допускають, також розповіла Денисова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в обложеному російськими фашистами Маріуполі загинула маленька дівчинка, вона отримала смертельне поранення і медики швидкої були безсилі.