RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Темп наступу Росії помітно знизився: зведення Генштабу на ранок 8 березня

В Україні триває 13-й день війни, яку влаштувала Російська Федерація. Військові сили РФ продовжують наступальну операцію, проте темп суттєво знизився через опір українських захисників.

Про це йдеться у ранковому зведенні станом на 8 березня Генерального штабу Збройних сил України.

Так, українці тримають оборону у межах Південної, Східної та Північної операційних зон.

На Сіверському напрямку - обороняють місто Чернігів.

Триває захист Києва по зовнішньому рубежу оборони, а також на додаткових напрямках.

На Півдні українці тримають оборону вздовж держкордону та здійснюють прикриття морського узбережжя. Тривають бої на околицях Миколаєва.

На решті напрямків триває стабілізаційна операція, працюють загони тероборони.

Повітряні Сили ЗСУ успішно відбивають ракетно-авіаційні удари та засоби повітряного нападу противника, прикривають критичні об’єкти України та угруповання військ.

купанти деморалізовані та все частіше вдаються до мародерства та порушень норм Міжнародного гуманітарного права щодо ведення воєнних конфліктів. Так у Харківській, Сумській, Чернігівській та Київській областях, на територіях що тимчасово зайняті російськими окупантами широко фіксуються факти, грабежі, насильницьких дій щодо місцевих мешканців, захоплення цивільних помешкань, використання сільськогосподарських ангарів для стоянки військової техніки, облаштування вогневих позицій в густонаселених районах та об’єктах цивільної інфраструктури", - наголошують у Генштабі.

На захоплених територіях Херсонщини та Миколаївщини росіяни вдаються до психологічної боротьби: створено до 10 тактичних груп психологічної боротьби з метою пропаганди. Також залякують людей з північної частини тимчасово окупованої території Криму наступом ЗСУ.

Раніше ми повідомляли, що під час боїв за Миколаїв українські захисники вибили окупантів із місцевого аеропорту та наочно продемонстрували, як треба знищувати техніку та живу силу ворога.