RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Загибель американського журналіста під Києвом: стали відомі подробиці

З'явилися подробиці обстрілу в Ірпені російськими військовими кореспондентів New York Times. Один із них загинув, двох інших шпиталізували.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Pravda_Gerashchenko.

Читайте також: Війна в Україні: хроніка подій 13 березня

Зазначається, що обстріл стався у селі Романівка 13 березня близько 15.30. Від ворожої кулі загинув відеожурналіст, громадянин США Брент Ренауд (Brent Renaud). Куля потрапила в голову. Імена інших постраждалих поки невідомі.

"Приблизно 10 хвилин тому в Романівці м. Ірпінь на круговому русі відбувся обстріл преси з Об'єднаних Штатів Америки. А саме Брент загинув від ворожої кулі попаданням в голову. Куля вийшла через око. Загинув один журналіст, ще двох доставлено до лікарні "Охматдит", поранених. Стан їх поки що невідомий", - зазначив український боєць у відео.


Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван назвав вбивство американського журналіста в Ірпені російськими військами шокуючим і жахливим, повідомила журналістка The New York Times Кеті Роджерс в Twitter.

З відкритих джерел відомо, що Брент Ренауд - американський кінорежисер, лауреат премій Пібоді й Дюпон. Упродовж 20-ти років він та його брат Крейг, продюсували фільми і телепрограми.

Село Романівка нині є житловим масивом Ірпеня. Воно розташовується між Святошинським лісом з одного боку та річкою та містом Ірпінь з іншого. Днями повідомлялося, що військові РФ форсували річку Ірпінь на напрямку Тарасівщини, Раківки, де розпочали наступальні дії, проте їх зупинили українські військові.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що убитий журналіст намагався висвітлити підступність, жорстокість та безжальність Росії.