RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

ЗСУ зробили "сюрприз": відкинули окупантів на Донбасі та створили загрозу флангу ворога

Підрозділи ЗСУ перейшли в активну контратаку на ділянці між Святогірськом та Кремінною, відкинувши ворога на кілька кілометрів на північний схід. Водночас українські захисники відтіснили передові підрозділи окупантів від околиць Харкова.

Окупанти готують морську операцію та новий наступ: онлайн подій війни 17 квітня

Про це пише блогер Костянтин Машовець.

Між Святогірськом та Кремінною, що на Луганщині, у зоні проведення ООС українські бійці відкинули передові підрозділи загарбників в районі Кремінна – Рубіжне на кілька кілометрів на північний схід.

Також Сили оборони України створили загрозу лівому флангу Ізюмського угруповання російських окупаційних військ, просунувшись у північно-східному напрямку в бік річки Оскіл.

"Судячи з усього, для командування військ противника, що оперують у цьому районі, все це стало достатньо несподіваною подією...У районі Харкова, Сили оборони України продовжують "відтісняти" передові підрозділи супротивника від околиць міста, поступово звільняючи приміські селища у напрямку на Печеніги та Старий Салтів, а також у районі між цими двома дорогами", - повідомив Машовець.

Ще вчора, 16 квітня, передові підрозділи ЗСУ у вищезазначеному районі вийшли до селищ Байрак, Кутузівка, а також просунулися в районі Малої Рогані у східному напрямку.

Раніше українські військові звільнили Велику Рогань, що на Харківщині, від російських окупаційних військ.