RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Хіматака на Ізюмському напрямку: стало відомо про потерпілих бійців

В Ізюмському районі Харківської області через застосування російськими військовими невідомої хімічної речовини постраждали українські бійці.

Про це розповів військовий Сил ТрО Харкова Юрій Корсунов в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, ворог застосував снаряди з хімічною речовиною. Бійці після такого обстрілу отримали певні ознаки хімічного впливу: деяких знудило, навіть кров‘ю, хтось отримав запаморочення, а хтось - опіки обличчя.

"Ситуація складна: цілу ніч були обстріли і не тільки будинків, дитячих майданчиків, а й навіть під обстріли попала церква. Тому у рашистів немає ніяких обмежень: вони б'ють по людях, б'ють по пам'ятниках, по історичних будівлях, у них одна мета - знищити і принести людям страждання... На Ізюмському напрямку ворог застосував снаряди з хімічною речовиною, яка заборонена... але для ворога немає ніяких обмежень. Така інформація від бійців, які після обстрілу мали певні ознаки хімічного впливу", - розповів він.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині росіяни заряди з хімічною речовиною випустили з реактивних систем залпового вогню "Град".

Нагадаємо, що 12 квітня в "Азові" повідомили, що російські окупанти застосували проти захисників Маріуполя хімічну зброю.