RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Окупанти наступають на Сєвєродонецьк та Попасну: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Сьогодні, 24 квітня, а це означає, що триває 60 доба героїчного протистояння українсього народу та ЗСУ російському агресору. Найгарячіше зараз на сході та півдні України, де російські окупаційні війська проводять штурмові атаки, які підрозділи наших Збройних Сил успішно відбивають.

Про ситуацію з російським повномасштабним вторгненням станом на ранок повідомив Генштаб ЗСУ.

Ворог наступає в Східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпеченні сухопутного шляху між зазначеними територіями та окупованим Кримом. Водночас окупанти перегруповуються та нарощують підрозділи ракетних військ і артилерії з метою підтримки наступальних дій.

Слобожанський напрямок

Загарбники збільшують угрупування військ за рахунок перекидання та зосередження додаткових підрозділів у Бєлгородській області. За даними Генштабу, за 60 км від державного кордону України розгорнуто пускові установки ОТРК “Іскандер-М”.

Російські окупаційні війська продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати його. Також окупанти провели дистанційне мінування місцевості в районі населеного пункту Коротичі, щоб ускладнити переміщення підрозділів ЗСУ.

"Окупанти обстрілюють позицій наших військ в районах населених пунктів Курулька та Нова Дмитрівка, проводять повітряну розвідку позицій підрозділів Збройних Сил України за допомогою БПЛА “Орлан-10” в районах населених пунктів Барвінкове, Курулька та Гусарівка", - інформують у Генштабі.

Донецький та Таврійський напрямки

Ворог застосовує міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню на всій лінії зіткнення. Активізувались ворожі наступальні дії на Сєверодонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне і Попасна. На Сєверодонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Красна. На Авдіївському напрямку нарощує систему ППО.

Маріупольський напрямок

Російські окупаційні сили обстрілюють та блокують блокувати наші підрозділи в районі “Азовсталі” міста Маріуполь, завдаючи авіаударів, зокрема й з літак дальної авіації. окрім цього, ворог намагається налагодити логістичне забезпечення військ за допомогою залізниці.

Південнобузький напрямок

Окупанти намагаються втримати зайняті позиції, на окремих напрямках роблять спроби покращити тактичне положення, здійснюють вогневий вплив на позиції підрозділів наших військ та об’єктів цивільної інфраструктури українських населених пунктів.

Волинський та Поліський напрямки

Ворог активних дій не проводив. Підрозділи ЗС РБ продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. У районах населених пунктів Грабовка, Глибоцьке та Калініно Гомельська області проводилось інженерне обладнання позицій.

Сіверський напрямок

На цьому напрямку теж без змін. Прикордонна служба ФСБ РФ продовжує забезпечувати посилену охорону українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Противник нарощує інженерно-фортифікаційне обладнання позицій у Брянській області на відстані до 3 км від державного кордону України.

Водночас угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України, разом з іншими зенітними підрозділами Сил оборони за попередню добу знищено сімнадцять повітряних цілей:

  • дев’ять БПЛА,
  • три літаки,
  • п’ять крилатих ракет.

Окрім цього, на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дванадцять атак російських окупантів та знищено:

  • чотири танки,
  • п’ятнадцять одиниць броньованої техніки,
  • чотири одиниці автомобільної техніки,
  • п’ять артилерійських систем.

Раніше підрозділи ЗСУ розгромили російське окупаційне військо, яке чинило звірства проти людей у Київській області. Українські військові помстилися їм під Харковом.