RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Найбільший хабар в історії України передадуть на потреби ЗСУ: фото

Вищий антикорупційний суд передав на потреби Збройних Сил України 6 мільйонів доларів, з яких було знято арешт у кримінальному провадженні щодо спроби підкупу керівництва НАБУ та САП. Рішення прийняли детективи та прокурори антикорупційних органів.

Рашисти стягують техніку, а у Придністров'ї лунають вибухи: онлайн подій війни 26 квітня

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України, а пресслужба командування ССО інформувала про отримані кошти.

19 квітня ВАКС прийняв рішення про зняття арешту із цих коштів. Зараз уже 5,95 млн дол. США, що становить понад 170 млн грн за курсом НБУ, вже перераховано на потреби обороноздатності держави.

У командуванні Сил спецаільних спецоперацій підтвердили, що кошти все на рахунках військових частин ССО України і будуть витрачені у межах чинного законодавства на найнагальніші потреби, необхідні для виконання завдань за призначенням.


У НАБУ нагадують, що цей хабар - найбільший в історії України. Його намагались дати за власника Burisma Holdings ексміністра екології Миколу Злочевського, проти якого відкрили кримінальне провадження.

"У червні 2020 року НАБУ та САП викрили трьох осіб, один із яких був чинним на той момент посадовцем ГУ ДПС у м. Києві, на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів – їм запропонували закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього топпосадовця . "Послугу" оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі "зверху". Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності", - написали у відомстві.

Розслідування справи закінчили, а обвинувачення слухається у ВАКС.

Раніше "Апостроф" повідомляв про розслідування зі справи незаконних виплат премій колишньому директору державного підприємства "Оператор ринку" Володимиру Євдокимову. Він незаконно отримав виплати від підприємства у вигляді премій сумою у 2,15 мільйонів гривень.