RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Ділили награбоване: під Херсоном сотня кадировців та бурятів влаштували нічні "розбірки"

Буряти та чеченці влаштували перестрілку в тимчасово зайнятій Киселівці, що входить у Чорнобаївську громаду, через небажання кадирівських вояк вести наступальні бойові дії, нерівномірний поділ награбованого та загальну нерівноправність між етнічними групами. У нічному інциденті відзначились по понад 50 учасників з кожної сторони.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки.

Російські окупанти ображаються на привілейоване становище кадирівських "елітних" військових, які не беруть участь в активних наступльних діях, зберігаючи свої життя. Окрім того, вони розстрілюють інших росіян, які намагаються втекти з поля бою.

"Причини міжетнічного конфлікту полягають в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та "нерівноправність" умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись в тилу виключно в якості "загороджувальних загонів". Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати", - пояснюють у ГУР.

Водночас ще однією причиною конфліктів стає нерівномірність розподілу намародереного, оскільки основну "здобич" отримують ті ж кадирівці.

Втрати з обох сторін поки що невідомі.

Раніше "Апостроф" пояснював, з якою метою кадирівські окупанти знімають "бойові" відео в Тік-Ток.