RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Війська РФ застрягли на багатьох позиціях: актуальна карта боїв в Україні

Йде 68-та доба війни України з російськими окупантами. Росіяни наступають на Сході України та намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області. Водночас, на багатьох позиціях росіяни "застрягли".

Такого висновку дійшли аналітики The Institute for the Study of War.

За їхніми даними, росіяни активно проводять окупаційні заходи на Півдні України та намагаються продавлювати позиції українських військових на південний захід, Лиман. Це говорить про те, що Кремль має намір зберегти контроль над окупованими територіями на півдні, а не лише на Донбасі.

Маріуполь

У цьому районі масових бойових зіткнень не було. Почалася евакуація із заводу "Азовсталь".

Донецька та Луганська області

Окупанти зосереджені на захопленні Рубіжного та Попасної, вони просуваються у бік Лимана, а також до Курахового через Оленівку та Новомихайлівку.

ВСУ стримують загарбників, але вони все ж таки частково просунулися на південний захід у бік Лимана. Вони отримали перевагу на південь і на захід від Ямполя (15 км на південний схід від Лимана).

Харківська область

На думку аналітиків, Росія розглядається варіант перемикання "вливань" на лиманський напрямок - єдиний більш-менш успішний для РФ. Водночас, Харків та багато міст області все ще під вогнем.

Південний напрямок

Великих наступів був, війська РФ переміщуються. Якщо РФ все ж таки вирішить наступати на Миколаїв та Кривий Ріг, на думку експертів, її сили будуть поділені і ситуація нагадуватиме її початковий провальний план вторгнення в Україну.

Як повідомляв "Апостроф", Генштаб розповів, що відбувається на фронтах України станом на ранок 2 травня .