RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Масований обстріл України 3 травня: експерт розповів, чому РФ пішла на такий крок

Уночі 3 травня росіяни завдали 18 ракетних ударів по Україні з підконтрольних країні-терористу Росії територій, унаслідок чого є жертви та пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. Для масованого обстрілу нашої країни є дві ймовірні причини.

Про них розповів полковник запасу ЗСУ Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна24".

За його припущеннями, можливими причинами несподіваного масованого удару є заохочення РФ до подальшої ескалації воєнних дій або помста за український артилерійський обстріл штабу окупантів в Ізюмі.

Водночас перед обстрілами російський диктатор Путін мав тривалу розмову з президентом Франції Макроном, що, на думку військового експерта, могло стати своєрідним доказом для Кремля про можливість захоплення України.

"Розмова з Макроном, мабуть, окрилила Путіна в його намірах завоювати Україну або окупувати. Тому ми отримали таку відповідь", - заявив Жданов.

Однак приводом до масованого обстрілу могла бути й звичайна помста за український артилерійський обстріл російських позицій на півдні Харківщини, де за попередньою інформацію міг перебувати начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов.

"Я думаю, що такі спалахи агресії й такі ракетні атаки будуть відбуватися до кінця війни, на жаль", - зазначив Жданов.

Також він додав, що Україна повинна говорити з партнерами не тільки про постачання військової допомоги, а й про захист від повітряних загроз.

"Необхідно ставити, наприклад, такі рамки й такі умови, що ми ж отримуємо від них військово-технічну допомогу, так от якщо вони хочуть, щоб ця допомога не злетіла в повітря, її треба захистити. Ось навіть так можна підійти для того, щоб прискорити цей процес", - підкреслив Олег Жданов.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові завдали потужного удару по штабу командування російських окупаційних військ.