RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

У Маріуполі окупанти готують фейковий "парад полонених" на 9 травня

Російські окупанти планують переодягнути в українську військову форму 2 тисячі цивільних чоловіків, яких незаконно утримують у фільтраційних таборах, та змусити пройти на "параді полонених" 9 травня.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телемарафону.

Дві тисячі чоловіків зараз утримуються у фільтраційних тюрмах, що розташовані в селі Безіменне та Козацьке Новоазовського району. Їх примусово вивезли з Маріуполя майже 4 тижні тому.

"Цих чоловіків утримують і їм кажуть, що їх переодягнуть в українську форму і залучать до так званого "параду полонених" у Маріуполі, бо справжніх полонених у них не вистачає. Це буде така гротескна масовка для створення чергової пропагандистської картинки", - сказав Андрющенко.

У центрі Маріуполя готується "парад на кістках маріупольців" - там працює важка російська техніка, яка розбирає завали. До цього залучили багато мешканців міста, яких змусили працювати за їжу.

Також він додав, що "підготовка до цього мракобісся" росіян триває, вони "встановили навіть оце опудало жінки з прапором".

Раніше "Апостроф" писав, що в Маріуполь прибули представники "Єдіної Росії" у супроводі колаборантів, які встановили пам'ятник бабці з червоною тряпкою та відкрили один автобусний маршрут.