RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Розстріл мирних громадян у Бучі: ЗМІ встановили особу одного з окупантів, фото

У ЗМІ встановили особу російського військового зі статті The New York Times про масовий розстріл мешканців Бучі.

Про це повідомляють "Важливі історії".

20 травня газета The New York Times опублікувала матеріал, у якому розповіла про вбивство дев'яти мешканців української Бучі військовими РФ: знайдених в одному з будинків чоловіків допитали і, відвівши у двір будівлі неподалік, розстріляли.

Статтю зокрема супроводжують кадри з камери відеоспостереження, розташованої через дорогу від місця страти. На ній - російські десантники, що стоять на вулиці. ЗМІ вдалося ідентифікувати одного із них.

З великою ймовірністю на фото The New York Times справа стоїть 37-річний Чингіз Атантаєв. На це вказують додатки розпізнавання осіб і зібрані деталі його біографії.

Атантаєв уродженець Магадана, проте вже багато років живе у Пскові. Саме там дислоковані 104 та 234 десантно-штурмові полиці (в/ч 32515 та в/ч 74268 відповідно), які, за повідомленням The New York Times, займалися зачисткою Бучі.

У соцмережах Атантаєв підписано на численні групи, пов'язані з армією, зброєю та бойовими єдиноборствами. Крім того, у 2017 році, домагаючись покращення житлових умов, він подавав до псковського суду позов до Міноборони "про визнання неповнолітньої доньки його дружини членом сім'ї військовослужбовця".

Востаннє Атантаєв заходив на свою сторінку у ВКонтакті 12 квітня. Журналісти видання зателефонували його дружині Тетяні Чеснак, проте вона відмовилася пов'язати їх із Чингізом та відповідати на будь-які питання про чоловіка. Але сказала, що статтю в The New York Times вважає "однозначно фейком":

Нагадаємо, раніше "Апостроф" публікував подробиці звірств ЗС РФ у Бучі.