RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Рашистам "дали по зубах" під час штурму Сєвєродонецька: всі подробиці

Російські окупаційні війська намагаються вести наступ на Луганську область на чотирьох напрямках, однак отримують потужні контратаки від підрозділів ЗСУ. Українські військові відтіснили окупантів на попередні позиції.

Росія стягує сили та готує новий наступ на позиції ЗСУ: онлайн подій війни 22 травня

Про це повідомив очільник ОВА Сергій Гайдай.

Росіяни зробили невдалу спробу наступу біля Осколонівки, Пурдівки, Щедрищевого та Смолянинового для подальшої атаки Сєвєродонецька та були змушені відійти на попередні позиції. Також окупанти обстрілюють позиції ЗСУ вздовж усієї лінії зіткнення між Лисичанськом та Сєвєродонецьком.

"Противник вів наступальні та штурмові дії в районах Осколонівки, Пурдівки, Щедрищевого та Смолянинового. Наступ відбито, ворог зазнав втрат та був вимушений відійти на старі позиції", - написав Гайдай.

Водночас артилерійські та мінометні обстріли окупанти продовжують вести по житлових кварталах фактичного кожного підконтрольного Україні населеного пункту.

"Відносно руйнувань житлового фонду: у Сєвєродонецьку за добу пошкоджено сім будинків, у Лисичанську – п’ять. Також по п’ять – у Тошківці та Нирковому. Чотири – у Врубівці, по три – у Гірському та Золотому, два – у Привіллі", - інформував глава ОВА, зазначивши, що ще не встановлено точну кількість зруйнованих будинків після обстрілів Новодружеська та Врубівки.

За словами Сергія Гайдая, протягом 21 травня ЗСУ відбили 9 атак ворога, уразили один БпЛА "Орлан-10" та знищили:

  • п’ять танків,
  • чотири артилерійські системи,
  • десять одиниць бойової броньованої техніки,
  • два автомобілі.

Також у суботу, 21 травня, був зруйнований проліт мосту між Сєвєродонецьком та Лисичанськом поблизу залізничного вокзалу. Крім цього, було затримано декількох людей, які фотографували військову техніку - їх передали до СБУ.

Раніше "Апостроф" опублікував оновлені карти боїв в Україні, на яких видно спроби окупантів оточити та захопити Сєвєродонецьк.