RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вижили лише десятки: як українські бійці "покришили" елітні війська РФ

Про досягнення на Донбасі на початку війни мало говорилося. Однак незважаючи на те, що російські окупанти насувалися величезними колонами на сході країни і були оснащені спорядженням, ЗСУ вдалося відбити безліч атак ворога та знищити сотні рашистів елітних підрозділів.

Читайте також: Нічний удар по Харкову та вуличні бої у Сєвєродонецьку: онлайн війни 7 червня

Про це інформує 24 канал.

"Розгроми окупантів на Донбасі на початку повномасштабної війни були не менш суттєвими, ніж під Києвом чи Харковом. "Молотили" путінських найманців захисники України на цих ділянках у промислових масштабах", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що відсутність у росіян на початку війни проблем із озброєнням робить розгром їхніх військ ще більш принизливим як для всього генералітету, так і особисто для Путіна.

Основним досягненням рашистів на Донбасі є захоплення Волновахи. За інформацією видання, на всіх інших напрямках, де Росія не кидала по 15 батальйонно-тактичних груп на захоплення маленького села, війська окупантів зазнавали неймовірних втрат і не могли просунутися навіть на кількасот метрів.

Так, у перші тижні повномасштабної війни було знищено разом із технікою повноцінну БТГ зі складу 20-ї окремої гвардійської мотострілецької Прикарпатсько-Берлінської, червонопрапорної, ордена Суворова бригади. Належить вона до військової частини 22220 і дислокується у Волгограді. За даними джерел українських спецслужб, із 900 людей із боїв проти захисників України змогли залишитися в живих лише 60.

Також українські бійці майже повністю знищили 38 гвардійську мотострілецьку Вітебську ордена Леніна, червонопрапорну, ордену Суворова бригаду, через що генералам довелося виводити залишки "знаменитого з'єднання" на територію Росії. Саме там окупанти вже почали масово писати відмови та рапорти на звільнення, аби не зустрічатися із силами ООС знову.

Щоб хоч якось утримати фронт і мати можливість продовжувати наступати на дільницях відповідальності 38 ОМСБр, у березні російським окупантам довелося терміново тягнути на війну загарбників із Сибіру, Якутії та Курильських островів.

На сьогоднішній день, вже більше місяця українські військові, прикордонники, поліцейські, бійці СБУ та Нацгвардії допомагають у демілітаризації Курильських островів, які є споконвічно японською територією.

Раніше ми публікували відео ефективного знищення 50 людей "смугастої еліти" РФ львівськими десантниками.